Транссексуалната Талакова се размина с короната на „Мис Вселена”

Транссексуалната Талакова се размина с короната на „Мис Вселена”
Първоначално 23-годишната Джена Талакова от Ванкувър бе дисвалифицарана, тъй като се оказа мъж. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
A A+ A++ A

Транссексуалната Джена Талакова, която бе допусната да участва в националния етап на конкурса „Мис Вселена“ – този в Канада, не попадна сред петте финалистки.

Талакова бе една от общо 61 участнички и намери място сред 12-те най-красиви от тях, но отпадна на финала.

Короната получи 26-годишната Сахар Биниаз, която през декември ще представя Канада в международния конкурс „Мис Вселена“, съобщиха БТА и bTV.

Адвокатът на Талакова Глория Олред обаче окачестви самото участие на транссексуалната Джена като победа. Причината е, че от 2013 г. транссексуалните вече ще могат да се представят на конкурса „Мис Вселена“.

Решението за това дойде през април – по-малко от седмица, след като Джена Талакова бе допусната до участие в националния етап на „Мис Вселена“ в Канада, въпреки че е транссексуална.

Първоначално 23-годишната Джена Талакова от Ванкувър бе дисвалифицарана, тъй като се оказа мъж. На 19 години тя решила да смени пола си и се превърнала в изящно женско създание.

Въпреки това тя не отговаряше на един от критериите на конкурса да бъде „естествено родена жена".

От „Мис Вселена“ все пак разрешиха на Джена Талакова да участва в конкурса „2012 Мис Вселена Канада“, при условие че отговаря на правните норми за признаване на пола в Канада и на тези, важащи и за други международни състезания.

Хората на Доналд Тръмп, който държи правата на конкурса, ревизираха решението.

#Мис Вселена #Доналд Тръмп #Канада #Ванкувър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници