Георги Пирински: Бойко Борисов чува хората и отива при тях

Георги Пирински: Бойко Борисов чува хората и отива при тях
Според Георги Пирински БСП има по-силна връзка с хората от ГЕРБ, защото партията на социалистите не минава непременно през лидера. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

48-ият Конгрес на БСП даде надежда на хората за по-добър живот и край на разрухата, заяви депутатът от „Коалиция за България“ Георги Пирински, който е и член на ръководството на партията.

„Делегатите на конгреса избраха смисъла и съдържанието, което предложи Сергей Станишев – не просто да преборим ГЕРБ, а да сменим посоката“, каза Георги Пирински по Нова телевизия.

Той констатира, че подкрепата за ГЕРБ се дължи на това, че „Бойко Борисов чува хората и отива при тях“.

„Веднъж да се справим с мизерията и да се постараем да покажем не с речи, а с конкретни действия, във всяко населено място да покажем отговорността и грижата си за хората“, настоява Георги Пирински.

Според него обаче БСП има по-силна връзка с хората от ГЕРБ, защото партията на социалистите не минава непременно през лидера.

„Всичко зависи оттук нататък дали ще спечелим хората за изборите, или ще продължи някаква лидерска битка и всеки да действа сам за себе си. Да продължим оттук нататък не както бяхме до конгреса“, цитира лидера на БСП Станишев Георги Пирински.

Според него Георги Първанов се е оттеглил от състезанието за лидер на партията, защото е преценил, че няма да спечели.

„Проблемът на БСП е, че 20 години сме част от това, което се случваше не само у нас, а и в Европа - дискусията за този неолиберален модел, който десните считаха за основен. И сега наистина трябва да сменим посоката“, подчерта Георги Пирински.

#Георги Първанов #Сергей Станишев #48-и конгрес на БСП #Георги Пирински #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници