Унгария: Има опасност от нова бежанска вълна

Унгария: Има опасност от нова бежанска вълна
Източник: eadaily.com
A A+ A++ A

 

"Има опасност от нова бежанска вълна и поради тази причина ще вдигнем нова ограда по границите си", заяви унгарският министър на външните работи Петер Сийярто по време на международния форум в хърватския град Дубровник, предаде БГНЕС.

Последните събития в Близкия изток и региона, както и предизвикателствата пред които е изправено споразумението между Турция и ЕС подсказат, че не трябва да се изключва нова бежанска вълна, каза още той. "Трябва да се защитим, оградата бе пробита многократно. Трябва да сме убедени, че няма да има пробив по южната страна и поради тази причина ще вдигнем нова стена". Според министъра новата ограда трябва да се построи колкото е възможно по-скоро.

Властите в Будапеща смятат, че споразумението между ЕС и Турция не може да бъде единственият инструмент в борбата срещу новата мигрантска вълна.

По думи на Сийярто ЕС не е предприел необходимите крачки, за да се защити от новата мигрантска вълна. "Всички си мислеха, че мигрантската вълна е преминала, но това не е така", подчерта унгарският министър. "Поради тази причина Унгария е длъжна да се защити. Защитавайки себе си, ние защитаваме и държавите на север и запад от нас", допълни Сийярто.

#Петер Сийярто #Дубровник #Близкия изток #Турция #ЕС #Будапеща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници