Ивет Лалова: Това може да не е и последната ми Олимпиада

Ивет Лалова: Това може да не е и последната ми Олимпиада
Източник: www.vesti.bg
A A+ A++ A

 

"За нас спортистите животът е от състезание до състезание. Когато обаче го правиш десет или повече години животът ти става труден. Със сигурност ще бягам, това не е последното ми състезание, а може да не е и последната ми Олимпиада.” Това заяви Ивет Лалова при завръщането си в България след успешното си представяне на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Там най-добрата ни спринтьорка успя да постигне голямата си цел, а именно да се класира за финала на 200 метра, предаде БГНЕС.

„Рио беше завършекът на една много дълга подготовка, на една много голяма мечта. Знаете, че за нас краят на всяка Олимпиада е краят на един много дълъг цикъл. Може би сега е моментът да благодаря за изключителната подкрепа, за обичта на всички, на Българската федерация по лека атлетика, на Министерството на спорта и на Българския олимпийски комитет, че ми позволиха да бъда знаменосецът в Рио”, сподели Лалова.

„Още не осъзнавам постигнатото. За мен беше много важно след края на Олимпиадата да сменя фокуса си. Затова именно отидох в Чили, където бях на гости на мои приятели, които се занимават с хуманитарни каузи. Бях в много бедни квартали в страната, гледах как се помага на деца, които нямат родители, които не могат да учат. Това ме накара да осъзная кои са важните неща в живота. След това земетресение, което се случи само на 20 километра от Риети, където аз живея и тренирам през голямата част от годината, ме накара да преосмисля, че нищо не е сигурно и трябва да оценяваме това, което имаме”, допълни още тя.

Лалова сподели и мнението си относно убийствената конкуренция на 200 метра и какво значи за нея класирането й сред най-добрите осем. „В спринта е почти невъзможно да се говори за медали. За съжаление там не е въпрос на късмет. Дадох всичко от себе си, защото знаех, че за да продължиш напред трябва да бягаш на ръба на възможностите си. Моята цел бе именно да стигна до този финал. В един момент, когато получих разтежението, си помислих, че този финал е загубен, защото спринтът е жестока дисциплина. Честно да си призная на полуфинала просто дадох всичко от себе си, за да стигна до този финал и това ми костваше много болка и проблеми на финала. В крайна сметка обаче успях”. 

#Олимпийските игри в Рио де Жанейро #Ивет Лалова #Министерството на спорта #Българския олимпийски комитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »