Intel спират да произвеждат процесори от серията Atom за мобилни устройства

Intel спират да произвеждат процесори от серията Atom за мобилни устройства
Източник: texhreport.com
A A+ A++ A

Най-големият производител на процесори за компютри в индустрията Intel прекратява производството на архитектури с името Atom за мобилни устройства, които за в бъдеще ще бъдат използвани в съвсем различни пазарни ниши, съобщават от компанията. 

Компанията ще продължи да произвежда процесори с името Atom, но те ще бъдат фокусирани към дронове, самоуправляващи автомобили, смарт уреди и други устройства, които поддържат платформата Интернет. Очаква се те да са базирани на платформата Apolo Lake и основният акцент ще бъде ниската консумация на енергия. 

Първите нови модели ще бъдат представени на конференцията Intel Developer Forum. Плановете на Intel предвиждат устройствата да са оптимизирани и да поддържат нейните иновативни 3D RealSense камери.

От Intel обръщат голямо внимание на иновациите, тъй като очакват технологиите за виртуална реалност да се превърнат в следващата голяма революция в индустрията. Въпреки това спирането на производството на процесорите Atom за смартфони и лаптопи е интересно решение, което ще отбележи сериозна промяна в нейната стратегия. 

#Intel #атом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници