Военни учения на Русия в Източното Средиземноморие

Военни учения на Русия в Източното Средиземноморие
БГНЕС
A A+ A++ A

Русия ще проведе военни учения в Източното Средиземноморие с участието на кораби от Черноморския флот, съобщи Министерството на отбраната в Москва.

Това са бойните кораби „Серпухов“ и „Зельони дол“, които са въоръжени с ракетите „Калибър“. В хода на маневрите „ще се провери способността на силите на флота за действия при разрешаване на кризисни ситуации, свързани с терористични заплахи“. По-специално двата кораба във взаимодействие с кораби от постоянното оперативно съединение в Средиземно море ще отработят организирането на връзки, помощ на кораб, повреден при терористична атака, а също превземането на плавателен съд с „терористи“ на борда.

Освен това корабите на Черноморския флот „ще изпълнят артилерийски и ракетни стрелби в условия, които са максимално близки до бойните“. Те вече са отплавали от базата си в Севастопол и ще се върнат там в края на август.

Ракетите "Калибър", с които са въоръжени, двата кораба, участваха в нанасянето на удари срещу джихадистите в Сирия през есента на 2015 година. Те облаче бяха изстреляни от кораби, базирани в Каспийско море.

 

Източник: ТАСС

#учения #флот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници