Русия провежда учения с ядрени подводници и ракети

Русия провежда учения с ядрени подводници и ракети
A A+ A++ A

Руски ядрени подводници започват учения в Баренцово море, а мобилни ракетни установки се придвижват из заснежените гори на Сибир, след като президентът Владимир Путин нареди поставянето на ядрените сили в специален режим на готовност, предадоха Асошиейтед прес и БТА.

Руският Северен флот заяви в изявление, че няколко от ядрените му подводници участват в учения, целящи да се отработи “маневриране при бурни условия”. В тях ще се включат и няколко бойни кораба, натоварени със защитата на Колския полуостров, където се намират няколко военноморски бази.

В Иркутски регион части на руските стратегически ракетни сили с устройства за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети “Ярс” се придвижват из гори, за да отработват тайно разполагане.

Руските въоръжени сили не съобщават дали ученията са свързани с издаденото в неделя нареждане на Путин за поставяне на ядрените сили на страната в специален режим на готовност. Не е ясно и дали ученията са промяна в нормалната подготовка на ядрените сили, или са блъф, пише още Асошиейтед прес.

Последните изявления на Путин и други руски представители показват, че Кремъл смята западните санкции за заплаха, равностойна на военна агресия, отбелязва АП. Днес Дмитрий Медведев, заместник-председател на руския Съвет за сигурност, отговори на коментар на френския финансов министър Брюно льо Мер, че ЕС ще започне тотална икономическа и финансова война срещу Русия, с думите “Мерете си думите, господа! И не забравяйте, че в историята на човечеството икономическите войни често са се превръщали в истински”.

#Русия #учения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"