Страх в Турция, Русия и Унгария от влизането на терористи заедно с бежанците

Страх в Турция, Русия и Унгария от влизането на терористи заедно с бежанците
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Жителите на Турция, Русия и Унгария най-много се страхуват, че заедно с бежанците в страните им могат да влязат и терористи.

Това показва допитване на социологическата компания Ipsos, чиято централа е в Париж. В Турция процентът на опасяващите е най-висок – 83 процента, в Русия и Унгария те са съответно 77% и 72 процента. Най-малко този страх е разпространен в Испания – 16 процента.

Съответно в Турция е най-голям делът на гражданите, които искат закриване на границите – 64 процента. В Унгария закриването се желае от 55%, а в Швеция, Германия, Франция и Италия – 44% до 48% на сто. В Полша пък тази мярка се одобрява от 40 на сто от анкетираните.

Срещу пречки за връщането на бежанците обратно в страните им се изказаха повечето жители на Великобритания (60%) и Испания (61%).

Що се отнася до интеграцията на бежанците, най-песимистично настроени са жителите на Франция и Турция – над 60% от допитаните в тези две държави не вярват в успеха на тази инициатива. На противоположното мнение са 22% от французите и 28% турците. В Германия 38% вярват в интеграцията на бежанците, в Унгария 44%, в Испания 43 процента.

Допитването бе проведено от 24 юни до 8 юли. В него взеха участие 16 040 души на възраст от 16 до 64 години.

Източник: РИА-Новости

#бежанци #терористи #страх

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници