Полски самолет кацна аварийно на Летище София

Полски самолет кацна аварийно на Летище София
Самолетът Еърбъс А320 на авиокомпания OLT Express е пътувал от Варшава за египетския курорт Хургада. Снимка: OLT Express
A A+ A++ A

Пътнически самолет кацна аварийно на Летище София; полетът е чартърен и е на полски превозвач.

След съмнения за пожар на борда самолетът се е приземил аварийно на столичното летище. Сред пътниците и екипажа няма пострадали и жертви, предаде bTV.

Самолетът Еърбъс А320 на авиокомпания OLT Express е пътувал от Варшава за египетския курорт Хургада, съобщи полската телевизия Kontakt24. На борда му е имало 140 пасажери.

По време на захода за кацане в самолета са се спуснали автоматично кислородните маски.

След приземяването един от полските туристи съобщил, че всички служби на българското летище са били в готовност край пистата. Имало линейки и противопожарни автомобили. По думите му пасажерите са били евакуирани незабавно през аварийните изходи.

Самолетът излетял от полската столица в 8:06 часа след 36-минутно закъснение.

А320 е сред най-популярните модели на европейския самолетостроителен гигант „Еърбъс“. Летателният апарат е предназначен за обслужване на къси и средни дестинации.

Самолетът е с капацитет за превоз на 220 пътници на разстояние от 3100 до 12 000 км в зависимост от модификацията. Семейството на А320, което включва още моделите A318, A319 и А321, е оборудвано със системата за управление „fly-by-wire“.

#Еърбъс А320 #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници