НДСВ искат обединение със СДС

НДСВ искат обединение със СДС
Според председателя на НДСВ Христина Христова бъдеща успешна коалиция на двете партии е възможна и това са показали частичните избори в Кюстендил Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След разпадането на „Синята коалиция“ от НДСВ изразиха желание да се обединят със СДС.

Според председателя на НДСВ Христина Христова бъдеща успешна коалиция на двете партии е възможна и това са показали частичните избори в Кюстендил, на които „Коалиция за Кюстендил“ спечели най-много гласове. Христова призова сините да не изпускат шанса за обединение, предаде БНР.

„Какво щеше сега да е България, ако през 2001 година СДС беше поело ръката на НДСВ да управляват заедно страната? За мен това е изпуснат шанс“, каза Христова.

„Вместо господин Димитров и госпожа Надежда Нейнски да размахват някакви плашила и планове за разцепване, за окупиране, да погледнат истината в очите. Не мога да гадая кой ще бъде новият лидер, каква линия ще поеме СДС“, допълни тя.

От НДСВ отрекоха да имат задкулисни договорки с други политически формации.

„Всичко е на масата. Говорим за съвместно явяване на изборите. Правим го това, не го отричаме, с ВМРО-НИЕ, със Земеделския народен съюз, с ЕНП, със СДС, ще изчакаме колегите да си оправят вътрешния двор“, каза секретарят на партията Олимпи Кътев.

От НДСВ не изключиха формацията на Меглена Кунева от бъдещите разговори.

#НДСВ #СДС #Синята коалиция #Мартин Димитров #Надежда Нейнски #Христина Христова #председател на НДСВ #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници