Депутатите забраниха пушенето на закрито от 1 юни

Депутатите забраниха пушенето на закрито от 1 юни
Всички депутати от ГЕРБ с изключение на един гласуваха в подкрепа на забраната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Забраната за тютюнопушене на закрити обществени места и в работни помещения влиза в сила от 1 юни 2012 г., реши Народното събрание.

Няма да се пуши на закрити обществени места и в работни помещения, решиха днес депутатите по време на обсъждането на новите ограничения за местата за тютюнопушене в промените в Закона за здравето на второ четене, предаде репортер на БГНЕС.

90 депутати гласуваха „за“ поправките в Закона за здравето, 7 – „против“, а 6 се въздържаха.

Всички депутати от ГЕРБ с изключение на един гласуваха в подкрепа на забраната, докато сред членовете на останалите парламентарни групи и сред независимите народни представители липсваше единодушие, предаде „Фокус“.

„Забранява се тютюнопушенето в закритите обществени места. Забранява се тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, където се полага труд, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение. По изключение се допуска тютюнопушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата. В обособените самостоятелни помещения не се разрешава присъствието на лица под 18-годишна възраст. Обособените самостоятелни помещения се отделят с въздухонепроницаеми стени, плътно затварящи се врати, обозначават се ясно и в тях се изгражда вентилационна инсталация. Министерският съвет определя с наредба изискванията, на които трябва да отговарят обособените самостоятелни помещения“, пише в Закона за здравето.

„Ограниченията, които фашистка Германия въвежда за тютюнопушенето, са много по-леки от тези, които вие въвеждате. Да ви имам демокрацията, колеги!“, заяви независимият депутат Кирил Гумнеров по време на обсъждането, чието изказване предизвика голямо оживление в залата.

Депутатът от „Коалиция за България“ Любен Корнезов пък призова и за забрана на патладжана, защото и в него се съдържал никотин.

#тютюнопушене #Народно събрание #Закон за здравето #Кирил Гумнеров #Любен Корнезов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници