Германия екстрадира мигранти

Германия екстрадира мигранти
БГНЕС
A A+ A++ A

През първата половина на 2016 години Германия е предотвратила влизането на 13 000 мигранти и е екстрадирала още толкова. За цялата 2015 г. броят на приетите и екстрадираните мигранти е по- малък от този на 2016 г. до сега.„Нойе Оснабрюкер Цайтунг“ отбелязва, че програмата за репатриция на чужденци се е активизирала. 

Мнозинството от тези, на които е отказано правото да останат във Федералната република през миналата 2015 г. - почти 11 000 души, са се опитали да влязат в страната от Австрия. Става дума за афганистанци, иракчани и сирийци.

Броят на екстрадираните мигранти от Германия е нараснал. За първото полугодие са екстрадирани почти 14 000 души, а за цялата 2015 г. броят на изгонените е около 21 000, година по-рано тази цифра е двойно по-малка. 75% от екстрадираните от Германия през текущата година са граждани на западнобалканските страни, само 5% - жители на страните от Северна Африка, внесени от германското правителство в списъка с безопасни държави. Най-голяма част от депортираните идват от федералните провинции Северен Рейн-Вестфалия, Баден-Вюртемберг и Бавария.

Над 30 000 мигранти са се възползвали от федералните и регионални програми в подкрепа на репатрирането. Една трета от тях са албанци, а една десета – иракчани, една дванайсета – афганистанци.

#мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници