ЕС засилва контрола по границата ни с Турция и Сърбия

ЕС засилва контрола по границата ни с Турция и Сърбия
A A+ A++ A

„Фронтекс” - агенцията на ЕС по сигурността на външните граници възнамерява да засили значително контрола по българските граници като се обърне особено внимание на тези с Турция и Сърбия, така както е поискала България, се казва в прес съобщение на сайта на агенцията.

„В отговор на искане на българските власти „Фронтекс” ще засили съществено контрола на сухопътните граници на страната. Допълнителна подкрепа ще бъде оказана най-вече на границата с Турция”, се посочва в съобщението.

„В следващите седмици се очаква „Фронтекс” да прехвърли на границата с Турция допълнителен персонал, включително специалисти с кучета, както и транспортнисредства, оборудвани с термовизионни камери, съобщава БГНЕС. Ще бъде засилено и наблюдението на българо-сръбската граница”, заяви зам.-изпълнителният директор на организацията Бренд Кернер.

„Фронтекс” ще подпомага българските си колеги най-вече на граничните КПП за идентифициране на лица, които се опитват да проникнат на територията на страната с автомобили, автобуси и влакове.

#ЕС #граници #Турция #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници