Спортисти страдат, че не могат да играят на приложението „Pokemon Go” на олимпиадата

Спортисти страдат, че не могат да играят на приложението „Pokemon Go” на олимпиадата
БГНЕС
A A+ A++ A

Спортисти и запалянковци бяха разочаровани да научат, че приложението „Pokemon Go” все още не е пуснато в Бразилия. Това предизвика повече емоции, отколкото факта, че бяха нужни няколко дни, за да се поправят водопроводът и осветлението в олимпийското село.

Ако е налице някакъв първостепенен проблем за олимпийските игри в Рио, над които тежат сянката на вируса Зика и неудобствата на мръсната вода, това е липсата на достъп до мобилната игра, която обедини сродни души от цял свят. Играта бързо се разпространява и вече обхваща над 30 държави, но не и Бразилия.

„Иска ми се да можех да се разходя наоколо из олимпийското село и да хвана покемони”, споделя новозеландската състезателка по футбол Ана Грийн - „Просто не мога да го намеря в телефона си. Не е страшно, но щеше да е забавно”, смята момичето. Попитана какво ще прави вместо да лови покеноми, Ана отговаря: „Ще тренирам”.

Тази седмица британският състезател по кану Джо Кларк съобщи в Туитър, че няма нито един покемон в Рио.

Някои състезатели виждат и добрата страна на нещата. Канадският участник в отбора по хокей на трева Матю Сарменто каза, че тази липса ще му даде възможност да се запознае с други участници на олимпиадата.

Спортистите може и да нямат достъп до Покемон, но затова пък са им предоставени 450 000 кондома, което е три пъти повече отколкото на олимпиадата в Лондон. От тях 100 000 са кондоми за жени.

Властите отричат това да е свързано с вируса Зика, който води до спонтанни аборти и малформации. Кметът на Рио Едуарду Паеш настоява играта да стане достъпна в Бразилия преди началото на олимпиадата.

„Всички идват при нас. И вие трябва да дойдете”, написа Паеш на португалски във Фейсбук, добавяйки хаштаг #PokemonGoNoBrasil – “Pokémon Go” in Brazil. /БГНЕС

#Pokemon Go #Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници