Правителството одобри доклада за изпълнение на задълженията по Конвенцията за ядрена безопасност

Правителството одобри доклада за изпълнение на задълженията по Конвенцията за ядрена безопасност
A A+ A++ A

МС одобри Седмия национален доклад на България за изпълнение на задълженията по Конвенцията за ядрена безопасност и определи състава на българската делегация за участие в съвещанието за преглед на националните доклади, което ще се проведе от 27 март до 7 април 2017 г. във Виена.

В документа е представено развитието в областта на осигуряването на ядрената безопасност в периода след Шестото съвещание за преглед на националните доклади, проведено през април 2014 г. По всеки член от Конвенцията е докладвано изпълнението на произтичащите от него задължения.

Особено внимание е отделено на изпълнените мерки за повишаване безопасността на намиращите се в експлоатация ядрени енергийни блокове, изпълняваните програми за продължаване срока на експлоатация, отчет за предприетите мерки от Актуализирания национален план за действие след аварията в АЕЦ „Фукушима“ и решаването на важните за безопасността въпроси, представени на предишния преглед.

В доклада е отразено и съответствието на националната законодателна рамка, регулаторната практика и политика в областта на безопасното използване на ядрената енергия с принципите от Виенската декларация по ядрена безопасност от 9 февруари 2015 г.

Начело на състава на българската делегация за участие в съвещанието за преглед на националните доклади ще бъде председателят на Агенцията за ядрено регулиране. /БГНЕС

#МС #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници