Тереза Мей официално е новият премиер на Великобритания

Тереза Мей официално е новият премиер на Великобритания
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Тереза Мей официално вече е новият премиер на Великобритания. Бившият вътрешен министър бе назначена от кралица Елизабет Втора в Бъкингамския дворес малко след като монархът прие оставката на Дейвид Камерън, предаде "Ройтерс".

В първата си реч като министър-председател Мей изтъкна заслугите на своя предшественик. "Дейвид Камерън бе един модерен премиер, който стабилизира икономиката. Той бе премиер на една единна нация и аз ще продължа тази политика", заяви лидерът на консерваторите, цитирана от Би Би Си и "Гардиън".

Мей обеща да продължи правителствената линия на Камерън за борба със социалното неравенство, да намали бюджетния дефицит с две трети и да разкрие още два милиона и половина работни места. "Моето правителство няма да се ръководи от интересите на привилегированите малцинства", изтъкна новият премиер. "Искам Великобритания да е работеща страна не просто за облагодетелстваните малцинства, но за всички граждани на страната. Мой приоритет ще бъдат не силните, не богатите, а работещите хора", изтъкна Мей.

Тереза Мей обеща да е премиер "не на привилегированите, а на работещите британци"
Малко по-рано днес кралица Елизабет Втора официално назначи Мей като премиер на Великобритания.
Reuters

Тя подчерта, че след референдума за Брекзит за Великобритания предстои период на предизвикателства.

Преди официално да подаде оставката си, Камерън даде кратка пресконференция пред резиденцията на британските министър-председатели, на "Даунинг стрийт" 10, редом до своята съпруга и трите им деца.

"Най-голямата чест в моя живот бе да служа като премиер", обяви вече бившият министър-председател на Обединеното кралство, предаде БТА.

В кратка ретроспекция на своето управление, той изрази увереност, че оставя Великобритания по-силна и в по-добро положение. Британският премиер пожела успех на своята наследничка на поста Тереза Мей в преговорите за излизането на страната от Европейския съюз.

Камерън изрази надежда, че Великобритания, която обича толкова много, ще продължи да благоденства.

 

#Тереза Мей #Великобритания #министър председател #Кралица Елизабет Втора #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници