Столтенберг: Русия не е непосредствена заплаха за НАТО

Столтенберг: Русия не е непосредствена заплаха за НАТО
БГНЕС
A A+ A++ A

Русия не представлява непосредствена заплаха за страните от НАТО. Това заяви генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг на пресконференция след заседание на Алианса на тема Афганистан, предадоха ТАСС и АФП.

„Ние не виждаме никакви непосредствени заплахи в отношенията на която и да е държава членка на НАТО с Русия“, зави той. „Русия не е стратегически партньор – не сме в състоянието на стратегическо партньорство с Русия, което се опитахме да постигнем – но не сме и в ситуация на Студена война“, посочи генералният секретар.

„Сега се намираме в нова ситуация, която се отличава от която и да е било по-рано“, продължи Столтенберг. По неговите думи обсъжданията във връзка с Русия по време на вечерна среща на лидерите са имали неформален характер, но са били „открити и искрени“. „Главното послание в края на тази вечеря е това, че Алиансът е единен в своя подход (към Москва – бел. ред.), който се основава на силна отбрана и конструктивен диалог“, подчерта той.

В началото на този месец руският президент Владимир Путин също заяви по време на посещение във Финландия, че Москва ще се опита да започне диалог с НАТО, независимо от неговото разширяване към нейните граници.

#Столтенберг #НАТО #Русия #Студена война #Путин #диалог

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници