Кунева се надява реформаторите да имат общ кандидат за президент

Кунева се надява реформаторите да имат общ кандидат за президент
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на "Движение България на гражданите" и вицепремиер в кабинета "Борисов 2" Меглена Кунева изрази надежда Реформаторския блок (РБ) да излезе с единна кандидатура за президентския вот през есента. Тя заяви, че няма да се бърза с обявяването на имената.

"Най-тежкото време за Реформаторския блок бе, когато Радан Кънев обяви, че ще прави нов политически проект", призна Кунева пред Канал 3. По думите й - ДБГ винаги е искало единно ръководство на РБ.

На въпрос дали не иска да е част от кантидат-президентската двойка на ГЕРБ заедно с Бойко Борисов като номинация за държавен глава, Кунева заяви: "Това е изумителна измислица".

От думите на вицепремиера се разбра, че в България законодателството не позволява да има референдум за излизане от Европейския съюз (ЕС). Според нея обаче при евентуален Брекзит не е ясно дали страната ни ще има такива щедри бюджетни възможности, както сега.

"Българкото земеделие години преди влизането ни в ЕС не получаваше нито лев субсидия. Нашето земеделие се вдигна на крака благодарение на ЕС, не - въпреки него", категорична бе Кунева. Според нея ползите за страната ни от ЕС са доста убедителни.

#лидер #Меглена Кунева #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници