Станишев: Камерън отвори кутията на Пандора и това му коства главата

Станишев: Камерън отвори кутията на Пандора и това му коства главата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Това, което видяхме през последните месеци във Великобритания, е политиката в най-лошия й израз, заради който хората имат право да мразят политиката. Камерън отвори кутията на Пандора, която в крайна сметка му коства главата. Той ще остане в историята като човека, който дълбоко раздели Обединеното кралство, с много тежки вътрешнополитически последици за самата Великобритания.

Това заяви бившият премиер и настоящ лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев в предаването "Неделя 150" на БНР.

Според Станишев в Обединеното кралство има отрезвяване и тъй като в много страни са стъписани от резултата от британския референдум и последиците от него за Великобритания, това дава възможност на Европа да тръгне по-убедено напред, защото досега Лондон е блокирал много инициативи. По думите му спорът "Повече или по-малко Европа" измества същността на разговора – спорът трябва да бъде първо каква Европа и след това колко Европа.

Пред ЕС има три пътя, единият от които е пътят на статуквото, зад който стоят десните сили и консерваторите, който доведе до дълбоко разделение по оста север-юг и това е път за никъде. Другият път е на националистите, каза още Станишев.

#Сергей Станишев #Дейвид Камерън #Великобритания #Лондон #премиер #лидер #ПЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници