Над 1,9 млн. чужди туристи са похарчили у нас 453 млн. евро през първите 5 месеца на годината

Над 1,9 млн. чужди туристи са похарчили у нас  453 млн. евро през първите 5 месеца на годината
БГНЕС
A A+ A++ A

За първите пет месеца на годината България е посетена от над 1,9 млн. чуждестранни туристи, което е около 9% ръст спрямо същия период на миналата 2015 година. Скокът при посещенията с цел почивка и ваканция е 20%, а приходите от международен туризъм за периода януари-април възлизат на 453 млн. евро, което е 8% увеличение.

Данните съобщи днес министърът на туризма Николина Ангелкова по време на Националният съвет по туризъм, който обсъди програмата за национална реклама за 2017 г. Другата новина от заседанието на съвета, проведено във Велинград е, че градът, известен като СПА столицата на Балканите, ще бъде домакин на международно туристическо изложение за спа, уелнес и здравен туризъм през 2018 г. "Това е втора година, в която обсъждаме програмата за реклама половин година преди периода, в който ще се изпълнява. Това ни позволява да планираме много по-ефективно и правилно маркетинговите си активности", каза Николина Ангелкова по време на заседанието и съобщи, че през 2017 г.

България ще се представи на 45 международни борси на някои от най-големите туристически пазари - Германия, Русия, Испания, Великобритания, Австрия и др. По думите й в проекта на програмата са включени и 13 нови предложения за участия на изложения зад граница, като присъствието на тях ще зависи от активността на бранша. Сред тях са борси в Литва, Латвия, Естония, Индия, Китай и др. Ще продължим и инициативите, които започнахме през 2016 г. - да бъдем активни онлайн и да реализираме преки форми на реклама, сред които организирането на журналистически и експедиентски турове, партньорство с големи туроператори и др., стана ясно от думите на министъра.

#туристи #Велинград #Ангелкова #спа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай