Всеки три от четири деца склонни да дадат лична информация в интернет

Всеки три от четири деца склонни да дадат лична информация в интернет
Мая Манолова / БГНЕС
A A+ A++ A

Всеки три от четири деца са склонни да дадат лична информация в интернет. Близо 90 на сто от сексуалните предложения към деца се правят в мрежата, а едва една четвърт от засегнатите споделят това със своите родители. Това показват данните от проучване на ООН, цитирани от омбудсмана Мая Манолова на конференция по темата в Асеновград, предаде БНР.

Манолова подчерта, че проблемът с детската интернет безопасност не бива да се подценява. Като изтъкна положителните инициативи до момента на Националния център за безопасен интернет, създаването на горещата линия за незаконно и вредно за деца съдържание и поведение в интернет, Мая Манолова подчерта, че все още проблем с интернет сигурността и този проблем се подценява от държавните институции.

"По повод на жалби на родители се обърнах с конкретни препоръки към трите мобилни оператора да бъдат предприети действия за създаване на софтуер за родителски контрол и за филтриране на определено неподходящо съдържание в онлайн пространството. Противодействието би могло да стане чрез държавна политика, в която да бъдат включени всички институции и целия неправителствен сектор, включително родителите и нашите деца", препоръча омбудсманът Мая Манолова.

#Манолова #лична информация #интернет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници