Полицаите на летищата в Чикаго оставени без оръжие

Полицаите на летищата в Чикаго оставени без оръжие
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Част от полицаите на две международни летища в американския град Чикаго, щата Илинойс, са оставени без оръжие и са безсилни да отблъснат терористи, ако възникне такава ситуация.

За това предупреди Мат Брендън, председател на Международния синдикат на служителите в сектора на услугите, обединяваща 1,5 млн. души, включително полицейски служители. Той изрази загрижеността си в писмо до началника на Управлението по гражданска авиация на Чикаго Джишнджър Евънс.

"Терористичният акт в Истанбул е ясен знак, че терористите смятат да убиват хора по летищата в целия свят", посочва той.

"Представете си, че камерите за наблюдение на международните летища в Чикаго уловят как полицаите бягат заедно с паникьосаните и безпомощни пътници, спасявайки се от терористи със самоубийствен пояс", казва лидерът на синдиката, настоявайки да се предостави на пазителите на реда оръжие. На летищата O'Хара и Мидуей дежурят около 300 полицаи.

Те са невъоръжени, а шефовете им са ги инструктирали, в случай на поява на въоръжени нападатели "да се спасяват с бягство и да се скрият." С оръжие разполагат други 231 полицейски служители, които са прикрепени към летищата O'Хара и Мидуей. Властите смятат, че това е достатъчно.


#полицаи #летище #оръжие #Чикаго

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници