Берлускони продаде Милан за "скромните" 750 милиона евро

Берлускони продаде Милан за "скромните" 750 милиона евро
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Силвио Берлускони продаде футболния гранд Милан. Стойността на сделката е в размер на 750 милиона евро. Берлускони е най-успешният президент в историята на футбола, като за 30 години начело на Милан изведе "росонерите" до 28 трофея.

Роберт Ли, който е четвъртият най-богат китаец, ще бъде новият собственик на седемкратния евроепейски клубен първенец. Китайският консорциум получава 80 процента от контролния пакет акции. 240 милиона от сумата ще отидат за погасяване на дълговете на "росонерите", останалите ще прибере 79-годишният Берлускони, който ще остане почетен президент на Милан в следващите три години.

Според италианските медии в договора има клауза, според която Берлускони може да прекрати споразумението през въпросните три години и да си върне контрола над "росонерите", ако той или експертите му установят, че инвестициите в първия отбор не са тези, които са обещани при първоначалното подписване на договора.

В същото време Милан вече иман нов старши треньор. Това е бившият нападател на Рома – Винченцо Монтела. 42-годишният италианец е подписал договор за две години, който влиза в сила от 1 юли.

#Силвио Берлускони #футбол #Милан #европейски шампион #дългове #Рома #треньор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници