Николай Вакареев е треньор №1 на България за 2023 г.

Николай Вакареев е треньор №1 на България за 2023 г.
A A+ A++ A

Личният наставник на направилия феноменална година плувец Петър Мицин - Николай Вакареев, заслужи приза за треньор годината в 40-ото издание на анкетата, организирана от в. „Труд".

В нея участие взеха 37 медии, които посочиха 18 специалисти в анкетните си карти. По традиция победителят получи картина от български автор. Вакареев набра 115 т.

Втори с 49 се нареди Илиан Илиев, който зимува първи във футболния ни шампионат с "Черно море", а дебютните му 2 мача като селекционер на България вдъхната искрица надежда за бъдещето му.

Треньор номер 3 на България с 46 т. е Петър Арнаудов, под чието ръководство шахматистките ни спечелиха европейската титла.

„Благодаря за признанието. 2023 година беше изключително успешна за мен. Искам да посветя наградата си на моите колеги от българското плуване, с които направихме голям възход в нашия спорт. Искам да благодаря на БФП и най-вече на колектива, с който работим като национален отбор. Така че успехите са за цялото ни плуване. Искам да благодаря на моя състезател Петър Мицин, който повярва в мен", заяви Николай Вакареев.

Пд негово ръководство Мицин донесе първи световен рекорд и световна титла за България в историята на мъжкото ни плуване.

#треньор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници