Европейският съюз трябва да даде на Великобритания повече контрол над имиграцията, заяви Камерън

Европейският съюз трябва да даде на Великобритания повече контрол над имиграцията, заяви Камерън
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На срещата на върха в Брюксел късно във вторник вечерта Дейвид Камерън заяви пред европейските лидери, че ще трябва да дадат на Великобритания повече правомощия за контролиране на имиграцията, предаде "Гардиън".

На последното му участие на среща на върха на ЕС британският премиер в оставка използва случая да поясни пред колегите си, че тревогите, свързани с неограничената свобода на придвижване, са били в основата на решението на британците да излязат от общността.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел обясни, че всеобщото мнение на лидерите на 27-те страни членки е, че няма връщане назад за Великобритания и няма опция Лондон да не задейства чл. 50 от Лисабонския договор, уреждащ излизането на страна членка.

Премиерът на Италия Матео Ренци препотвърди думите на канцлера, изречени по-рано във вторник пред Бундестага, че в преговорите с Брюксел Обединеното кралство няма да може да избира да запази привилигиите на членството, но да се откаже да изпълнява задълженията си. Министър-председателят на Холандия Марк Рюте бе сред малкото, които предложиха на Лондон да се даде повече време за постепенно излизане от общността.

Лидерите на ЕС подчертаха още веднъж, че преговорите с Великобритания няма да започнат, преди страната да задейства чл. 50. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер призова британците да започнат преговорите възможно най-скоро. Той допълни, че британските политици, "които ден след ден са втълпявали на своите граждани, че Брюксел е управляван от бюрократи, не трябва да се изненадват, че сега те са ви повярвали".

 

#Дейвид Камерън #имиграция #контрол #Брюксел #Лисабонски договор #Ангела Меркел #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници