Губернаторът на Рио предупреди за "голям провал" на олимпиадата

Губернаторът на Рио предупреди за "голям провал" на олимпиадата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Временният губернатор на щата Рио де Жанейро Франсиско Дорнелес предупреди, че предстоящите олимпийски игри богат да се превърнат в "голям провал" заради финансовите затруднения. Те биха се отразили на мерките за сигурност и транспорта.

В интервю за вестник "О Глобо" Дорнелес твърди, че щатът още очаква 2.9 милиарда реала (743 милиона евро) спешна помощ от бразилското правителство, за да балансира бюджета си преди започващите на 5 август игри.

Преди време Дорнелес призова да бъдат отпуснати още обществени средства, за да бъдат изпълнени задълженията по домакинството.

По-рано през този месец щатският "Официален вестник" обяви, че са необходими спешни мерки, за да се избегне "тотален колапс в охраната, здравеопазването, образованието, транспорта и управлението на околната среда".

"Как хората ще се чувстват в безопасност в град без охрана. Оптимист съм за игрите, но трябва да покажа реалността. Можем да направим страхотна олимпиада, но трябва да бъдат направени някои стъпки. Иначе ще е голям провал", каза Дорнелес.

Средствата от централното правителство ще бъдат използвани за плащането на охраната и за завършването на много закъснелия строеж на метрото. Удължаването на линията трябва да е готово на 1 юли. То трябва да свърже Ипанема и Копакабана със западния квартал Бара да Тижука, където е олимпийският парк.

Дорнелес твърди, че заемът от 1 милиард реала за завършването на проекта също не са дошли. "Казах, че без охрана и без метро ще имаме големи проблеми", добави той.

#Рио де Жанейро 2016 #Олимпиада #Бразилия #сигурност #транспорт #околна среда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници