Орбан поиска дълбоки промени в ЕС

Орбан поиска дълбоки промени в ЕС
БГНЕС
A A+ A++ A

Британците искат да напуснат Европейския съюз, защото им е омръзнало от несигурността. Това коментира унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Асошиейтед прес. По неговите думи ЕС е в безпорядък и трябва да бъде променен след решението на Великобритания да го напусне, предаде БТА.

Орбан, който често е влизал в сблъсък с Брюксел, смята че британците са недоволни от "несигурността, парализата, от постепенното усещане, че не можеш да се чувстваш у дома в Европа". ЕС бързо ще се промени и "страните, които останат организирани и могат да гарантират сигурност и законност на гражданите си ще са в по-изгодна позиция", каза още унгарският премиер.

Миналата година Орбан нареди да се издигнат заграждения по границите на Унгария, за да се спре потокът от транзитно преминаващите мигранти.

Британците "решиха отново да поемат контрол над съдбините си, тъй като мнозина европейски лидери не се борят срещу миграцията на нови хора и потока от нахлуващи, незаконни и злосторнически мигранти", заяви унгарският премиер.

#Виктор Орбан #Европейски съюз #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници