Мартин Димитров: Подавам оставка, ако СДС излезе от Синята коалиция

Мартин Димитров: Подавам оставка, ако СДС излезе от Синята коалиция
Отсега искам хората да знаят, че аз съм категорично за Синята коалиция и за нейното разширяване, подчерта Мартин Димитров.
A A+ A++ A

Лидерът на СДС Мартин Димитров заяви, че ще подаде оставка, ако партията му се явява на избори самостоятелно, а не в рамките на Синята коалиция.

„Ако във вторник в Пловдив Националният съвет на СДС вземе решение за самостоятелно явяване на изборите, а не със Синята коалиция, подавам оставка категорично," обяви Мартин Димитров пред „Дарик".

Според него, при този сценарий в ръководството на партията трябва да се изберат лидери между хората, които вярват, че СДС без Синята коалиция е най-добрият ход за партията.

„Отсега искам хората да знаят, че аз съм категорично за Синята коалиция и за нейното разширяване," подчерта Мартин Димитров.

Лидерът на СДС е съпредседател на Синята коалиция заедно с лидера на ДСБ Иван Костов.

През април членове на ДСБ, начело със синия кандидат за кмет на София Прошко Прошков, се отказаха от членството си в партията, за да се влеят в движението на Меглена Кунева "България на гражданите", което ще се превърне в партия, за да участва в изборите през 2013 г.

#Мартин Димитров #СДС #Синята коалиция #ДСБ #Иван Костов #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници