Двата лагера за референдума във Великобритания се сблъскаха с флотилии в река Темза

Двата лагера за референдума във Великобритания се сблъскаха с флотилии в река Темза
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Двата противоборстващи лагера за референдума във Великобритания направиха най-зрелищния си сблъсък от началото на кампанията досега. Те организираха флотилии от лодки и корабчета по река Темза, отстоявайки гласовито позициите си за и против членството на страната в ЕС.

Членове на двете съперничещи си кампании – за и против членството на Обединеното кралство в ЕС – организираха шествие на флотилии от рибарски лодки и корабчета по Темза покрай сградата на парламента.

Флотилия от около 30 рибарски лодки, екипирана с цветни знамена и антиевропейски лозунги, се засече с плавателни съдове на кампанията „Великобритания в ЕС”, които издигнаха плакати с надписи „Спасете нашата страна”. В предмет на спора между двете флотилии се превърна общата политика за рибарството в Евросъюза.

 "Великобритания има втората най-голяма квота за улов на риба в Европа след Дания. Ти си мошеник, Найджъл", казва Боб Гелдоф – музикант, член на лагера на привържениците на членството в ЕС. 

Националистът и един от лидерите на кампанията за напускането на ЕС Найджъл Фараж не остана длъжен на опонентите си, обвинявайки ги в празнодумие и опит за заглушаване на чуждото мнение.

 "Мисля, че една шепа хора от висшата класа, богаташи и мултимилионери разсмиват хората, чиито гласове не са били чути през последните 40 години. Нашите общности бяха опустошени в резултат на общата политика за рибарството. Смятам, че е отвратително хората в онези лодки да се опитват да заглушат нашите момчета", заяви Найджъл Фараж – лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство. 

Докато министър-председателят Дейвид Камерън отговаряше на въпроси за референдума за членството в Камарата на общините, тълпи хора се събраха по мостовете над Темза, за да наблюдават речния сблъсък, който в крайна сметка не излъчи победител. Според последните сондажи на Острова, избирателите са разделени в мненията си за предстоящото гласуване, което ще определи дали Великобритания ще остане в 28-членния блок, към който се присъедини през 1973 г.

 

#референдум #Великобритания #Темза #Найджъл Фарадж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници