10 хиляди души поздравиха британската кралица Елизабет II на улично парти

10 хиляди души поздравиха британската кралица Елизабет II на улично парти
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Десет хиляди гости пренебрегнаха сипещия се дъжд и станаха част от уличното парти пред Бъкингамския дворец в Лондон в чест на 90-годишния юбилей на кралица Елизабет Втора. Тържеството беше кулминацията в тридневните прояви за празника. Нейно величество благодари на всички свои поданици, семейството, приятелите, съседите.

10 хиляди души приветстваха британския монарх - кралица Елизабет II на грандиозното улично парти на булевард „Дъ Мол” пред Бъкингамския дворец в Лондон. Празникът сложи кулминационна точка на тридневните тържества за 90-годишния юбилей на Нейно величество.

Около 500 маси бяха подредени по протежение на парадния булевард, отрупани със сандвичи и сладкиши. Представители на над 600 благотворителни и други организации, на които кралицата е патрон, присъстваха на уникалния пикник под типичния лондонски дъжд. Първо принц Уилям, херцог на Кеймбридж, похвали британците за тяхната отдаденост на традициите и короната, а после самата Елизабет благодари на всички гости, уважили празника й.

"На всеки тук днес и на онези, присъстващи на уличните партита из цялата страна, искам да изкажа своята благодарност за чудесната подкрепа и кураж, които продължавате да ми давате. Надявам се тези щастливи тържества да ни напомнят колко много полза може да донесе събирането и обединението на хиляди хора с една обща цел", заяви Н.В. Елизабет II.

На финала Елизабет II и нейният съпруг принц Филип обиколиха „Дъ Мол” в открит автомобил, махайки на щастливите тълпи хора. Кралската двойка бе следвана от друга кола с херцозите на Кеймбридж Уилям и Катрин и принц Хари.

#Великобритания #кралица #Елизабет II #съпруг #принц Филип #Лондон #Бъкингамски дворец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници