Джон Уилямс ще бъде награден от Американския филмов институт

Джон Уилямс ще бъде награден от Американския филмов институт
БГНЕС
A A+ A++ A

Композиторът Джон Уилямс ще получи Наградата на Американският филмов институт, смятана от мнозина за „най-високата чест за кариера в киното”, пише АФП. Творческият път на 84-годишния Уилямс се простира в 7 десетилетия и включва всеизвестни произведения като музиката за филмови класики като „Междузвездни войни” и „Челюсти”.

Симфоничните произведения на Уилямс са неизменна част от цялостния образ на тези заглавия в популярната култура. На специална церемония по-късно тази вечер наградата ще бъде връчена от Стивън Спилбърг. Галата ще се проведе в холивудския „Долби Тиътър”, където обикновено се раздават и призовете „Оскар”. Уилямс ще е първият композитор, носител на наградата, на която са носители актьори като Стив Мартин, Мел Брукс, Том Ханкс и Мерил Стрийп.

„Джон Уилямс е написал саундтрака на живота ни”, заяви ръководителят на филмовия институт Хауърд Стрингър. Композиторът е работил по над 150 филма на големия и малкия екран от 1958г. насам. Най-добре е познат със съвместните си проекти със Спилбърг като „Челюсти”, „Извънземното”, „Списъка на Шиндлер”. Уилямс е печелил „Оскар” за всеки един от тези филми, както и за „Междузвездни войни” и „Цигулар на покрива”. Той е бил номиниран за златната статуетка 50 пъти, което го превръща в рекордьор сред живите артисти и втори за всички времена след Уолт Дисни.

Композиторът Джон Уилямс ще получи Наградата на Американският филмов институт, смятана от мнозина за „най-високата чест за кариера в киното”, пише АФП. Творческият път на 84-годишния Уилямс се простира в 7 десетилетия и включва всеизвестни произведения като музиката за филмови класики като „Междузвездни войни” и „Челюсти”. Симфоничните произведения на Уилямс са неизменна част от цялостния образ на тези заглавия в популярната култура. На специална церемония по-късно тази вечер наградата ще бъде връчена от Стивън Спилбърг. Галата ще се проведе в холивудския „Долби Тиътър”, където обикновено се раздават и призовете „Оскар”. Уилямс ще е първият композитор, носител на наградата, на която са носители актьори като Стив Мартин, Мел Брукс, Том Ханкс и Мерил Стрийп. „Джон Уилямс е написал саундтрака на живота ни”, заяви ръководителят на филмовия институт Хауърд Стрингър. Композиторът е работил по над 150 филма на големия и малкия екран от 1958г. насам. Най-добре е познат със съвместните си проекти със Спилбърг като „Челюсти”, „Извънземното”, „Списъка на Шиндлер”. Уилямс е печелил „Оскар” за всеки един от тези филми, както и за „Междузвездни войни” и „Цигулар на покрива”. Той е бил номиниран за златната статуетка 50 пъти, което го превръща в рекордьор сред живите артисти и втори за всички времена след Уолт Дисни.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/laifstail/muzika/4436601/

#Джон Уилямс #„Междузвездни войни”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници