„Групата за натиск“ настоява Цацаров да докладва в парламента за КТБ

„Групата за натиск“ настоява Цацаров да докладва в парламента за КТБ
БГНЕС
A A+ A++ A

Валери Симеонов, Петър Славов, Методи Андреев и Мартин Димитров, наричащи себе си „група за натиск” настояват главният прокурор Сотир Цацаров да представи отчет в парламента за свършеното до момента по разследването на фалита на КТБ, предаде БГНЕС.

От своя страна Петър Славов от РБ заяви, че скоро ще станат 2 години откакто се случи фалитът на КТБ и сме обезпокоени от начина, по който се развиват нещата. „Това е причината днес отново да се съберем и да подготвим и писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, което ще пратим днес. Питаме как е приложен законът по казуса КТБ, как върви разследването срещу лицата, на които са повдигнати обвинения, какъв е напредъкът с изправянето на Цветан Василев срещу българското правосъдие, както и всички лица, имащи отношение към фалита на КТБ”, обясни той.

Според Славов групата за натиск пита още как се прилага законът по отношение на възстановяването на средствата в масата на несъстоятелността на КТБ, за да могат да бъдат възстановени средствата на държавния бюджет и данъкоплатеца и на всички вложители и кредитори, които загубиха парите си там. „Притеснени сме, че в доклада на международната разследваща компания четем, че те не са получили достъп до определена част от документацията, която се намира в прокуратурата. Взаимодействието трябва да се подобри”, заяви Петър Славов.

От своя страна съпредседателят на ПФ Валери Симеонов заяви, че няма четиримата няма да позволят въпросът за огромния грабеж на десетилетието да остане забравен и да бъде заметен под килима. „Ще изискаме от главния прокурор да прекрати това странно мълчание за КТБ, да дойде в НС и да ни информира докъде стигнаха разследванията и проверките и заведение ли са те срещу всички лица, предизвикали този грабеж. Няма да оставим тези въпроси без отговор, ще настояваме обществото да получи своевременно информация”, допълни Симеонов.

Методи Андреев от ГЕРБ също призова прокуратурата да наруши мълчанието си по темата. „Искаме Цацаров да дойде в НС съгласно промените в Конституцията да наруши мълчанието, което не е в ползва на обществото и не ни убеждава, че върховенството на закона е налично. Главна прокуратура не може да мълчи повече от 2 години по казуса”, каза Андреев.

Мартин Димитров от РБ заяви, че казусът не може да бъде замитан и настоя Сотир Цацаров да дойде в парламента и да се отчете какво в свършено до момента и какви предстои.



#Цацаров #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници