Мая Манолова внася в НС предложения за регулация на арбитражните съдилища

Мая Манолова внася в НС предложения за регулация на арбитражните съдилища
Мая Манолова / БГНЕС
A A+ A++ A

Омбудсманът Мая Манолова ще представи утре пакет от законодателни предложения, които да регулират работата на арбитражните съдилища, а по-късно през деня ще ги внесе до председателя на Народното събрание Цецка Цачева и министър-председателя Бойко Борисов. Това информират от офиса на Манолова, предаде БТА.

Повод за законодателната инициатива на омбудсмана са десетките жалби на граждани, осъдени без изобщо да знаят, при това за несъществуващи задължения, отдавна погасени по давност и в мнозинството от случаите - без изобщо да има наличие на арбитражна клауза в договора, се посочва в съобщението.

Събирането на тези задължения се извършва със заплахи и силово, а от пропуските в законодателството се възползват колекторски фирми, фирми за бързи кредити и монополни дружества.

Промените са в Гражданския процесуален кодекс, в Закона за защита на потребителите и в Закона за международния търговски арбитраж.  

В пресконференцията ще участват граждани, пострадали от арбитражни съдилища, и кметове на малки населени места, които са принудени да връчват съобщения и книжа на арбитражи на своите съграждани.

#Манолова #арбитражни съдилища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници