Няма да забраняват пушенето навън

Няма да забраняват пушенето навън
През април парламентът прие на първо четене от 1 юни да бъде въведена пълна забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, както и на някои открити, като дворовете на детски градини и училища. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Депутати от ГЕРБ се отказаха от предложените от тях по-строги мерки срещу тютюнопушенето на открити обществени места.

Дименето на спирките на градския транспорт, в градинките и парковете, както и на стадионите щеше да бъде забранено, но тайно гласуване в сряда в ПГ на ГЕРБ е наклонило везните за по-либерален режим, пише „Стандарт“.

Народните избраници отметнали на анонимни листове позицията си „за“ и „против“, а след преброяване на гласовете надделяло лобито на пушачите.

В четвъртък мерките ще бъдат обсъдени на заседанието на парламентарната здравна комисия.

Вносителите на искането за забраната преди второ четене са Джема Грозданова, Стефани Михайлова и Петър Петров.

Те дадоха за пример, че пушенето на стадиони вече е забранено за Олимпийските игри в Лондон. Подкрепа им оказа и Петър Курумбашев от левицата.

През април парламентът прие на първо четене от 1 юни да бъде въведена пълна забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, както и на някои открити, като дворовете на детски градини и училища.

Финансовият министър Симеон Дянков дори се обзаложи, че бизнесът няма да понесе голям удар от ограниченията.

Депутати от различни групи вече внесоха предложения за забрана на тютюневия дим на работните места, което беше пропуснато в първоначалния вариант на законопроекта, но здравният министър Десислава Атанасова увери, че грешката ще бъде поправена.

#пушене #ГЕРБ #Джема Грозданова #Стефани Михайлова #Петър Петров #Петър Курумбашев #олимпийските игри #Лондон #Симеон Дянков #финансов министър #Десислава Aтанасова #здравен министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници