Дейвид Камерън и новият кмет на Лондон провеждат заедно кампания срещу Brexit

Дейвид Камерън и новият кмет на Лондон провеждат заедно кампания срещу Brexit
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политически опоненти във Великобритания си стиснаха ръцете и провеждат заедно кампания за оставането на страната в ЕС. Консервативният премиер Дейвид Камерън и кметът на Лондон Садик Хан, който е от Лейбъристката партия, обединиха сили, за да агитират сънародниците си, че бъдещето на Обединеното кралство е в 28-членния блок.

Политическите и идейни опоненти във Великобритания - премиерът от Консервативната партия Дейвид Камерън и кметът на Лондон от Лейбърстката Садик Хан обединиха сили за обща кампания за оставането на страната в ЕС 23 дни преди ключовия референдум за членството. Камерън и Хан откриха рекламен автобус, с който обикалят и агитират лондончани за запазване на европейското членство.

"Министър-председателят и аз сме тук, за да гарантираме за оставането в Съюза и да открием кампанийния автобус „По-силни във”. Нека бъда ясен, има много неща, за които сме на противоположни позиции с премиера Камерън, но когато вотът е важен за бъдещето на лондончани, за съдбата на техния град, кметството и правителството ще работят заедно в тясно сътрудничество", заяви Садик Хан.

9 от 10 британски топ икономисти, работещи в лондонското Сити, малкия бизнес и академичната общност вярват, че икономиката ще пострада сериозно, ако Великобритания напусне ЕС, показва ново проучване. Изследването, което вестник „Обзървър” определя за най-голямото по рода си, е обхванало над 600 икономисти. То дава силен коз в ръцете на премиера Камерън, който се опитва да убеди сънародниците си в ползите от еврочленството.

"Благодаря ви много. Горд съм да съм тук с кмета на Лондон, с лейбъристкия кмет на Лондон, заради този жизненоважен въпрос. Понякога сме признавали чувството си на неудовлетворение от ЕС и аз съм имал моменти на колебание и съмнение, но това не е кауза на слабостта в нашата кампания, а на силата, защото ние се изравнихме с хората, слязохме при тях, което нашите опоненти не правят", посочи Камерън.

Изследването, проведено от института Ипсос-МОРИ, показва, че 88% от респондентите смятат, че „Брекзит” ще удари перспективите за растеж на британската икономика за следващите пет години, а 82 на сто твърдят, че този сценарий ще се отрази негативно върху доходите на домакинствата.

 

#Садик Хан #Дейвид Камерън #Великобритания #Brexit #еврочленство #кмет #икономика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници