Лидерите на "голямата седморка" договориха общи действия за ръст на глобалната икономика

Лидерите на "голямата седморка" договориха общи действия за ръст на глобалната икономика
БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерите на "голямата седморка" (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония) се договориха да се предприемат съвместни действия за повишаване на ръста на световната икономика. Инициативата предполага съгласувани действия на страните от Г7 при решаването на проблемите в областта на здравеопазването, търговията, борбата с корупцията, и киберсигурността.

Важен момент в тази инициатива са съвместните мерки за справяне с проблемите на мигрантите и бежанците. Мигрантската криза, която е обхванала Европа, е проблем, с който трябва да се справи целият свят, заявиха лидерите на Г7. „Г7 признава продължаващите масови придвижвания на мигранти и бежанци за световно предизвикателство, което изисква световна реакция. Ние се ангажираме да засилим световното съдействие за посрещане на неотложните и дългосрочните нужди на бежанците, както и на приелите ги общности. Г7 насърчава международните финансови институции и отделните донори да увеличат финансовата и техническата си помощ“, заявяват лидерите.

Страните от "голямата седморка" ще съдействат и на глобалните усилия за борба с коррупцията. Те предупредиха, че евентуалното излизане на Великобритания от Европейския съюз може да се превърне в негативен фактор за развитието на световната икономика. Референдумът за членството на Великобритания в ЕС ще се проведе на 23 юни.

Според социологически проучвания, броят на поддръжниците и противниците на излизането на Великобритания от ЕС е почти едно и също. Санкции срещу Русия ще останат в сила до пълното прилагане на Минските споразумения, и могат да бъдат засилени, ако е необходимо, се посочва в общата декларация, приета на срещата на върха на Г-7 в Япония. Същевременно се подчертава, че Г7 подкрепя запазването на диалога с Москва за разрешаване на украинския конфликт.

Лидерите на "голямата седморка" (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция и Япония) се договориха да се предприемат съвместни действия за повишаване на ръста на световната икономика. Инициативата предполага съгласувани действия на страните от Г7 при решаването на проблемите в областта на здравеопазването, търговията, борбата с корупцията, и киберсигурността. Важен момент в тази инициатива са съвместните мерки за справяне с проблемите на мигрантите и бежанците. Мигрантската криза, която е обхванала Европа, е проблем, с който трябва да се справи целият свят, заявиха лидерите на Г7.
 
„Г7 признава продължаващите масови придвижвания на мигранти и бежанци за световно предизвикателство, което изисква световна реакция. Ние се ангажираме да засилим световното съдействие за посрещане на неотложните и дългосрочните нужди на бежанците, както и на приелите ги общности. Г7 насърчава международните финансови институции и отделните донори да увеличат финансовата и техническата си помощ“, заявяват лидерите. Страните от "голямата седморка" ще съдействат и на глобалните усилия за борба с коррупцията.
 
Те предупредиха, че евентуалното излизане на Великобритания от Европейския съюз може да се превърне в негативен фактор за развитието на световната икономика. Референдумът за членството на Великобритания в ЕС ще се проведе на 23 юни. Според социологически проучвания, броят на поддръжниците и противниците на излизането на Великобритания от ЕС е почти едно и също. Санкции срещу Русия ще останат в сила до пълното прилагане на Минските споразумения, и могат да бъдат засилени, ако е необходимо, се посочва в общата декларация, приета на срещата на върха на Г-7 в Япония. Същевременно се подчертава, че Г7 подкрепя запазването на диалога с Москва за разрешаване на украинския конфликт.

#Г-7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай