Медведев: Ако Г-7 забранят износа към Русия, Москва ще прекрати зърнената сделка

Медведев: Ако Г-7 забранят износа към Русия, Москва ще прекрати зърнената сделка
kremlin.ru
A A+ A++ A

Ако страните от Г-7 забранят износа към Русия, Москва ще отвърне с прекратяване на черноморската зърнена сделка, която позволява жизненоважния износ на зърно от Украйна. Това каза заместник-председателят на руския Съвет за сигурност и бивш президент на Русия Дмитрий Медведев, предаде Ройтерс.

ТАСС също цитира думите на Медведев, че забраната за износ на стоки към Русия от страните от Г-7, ако бъде одобрено такова решение, ще предизвика ответни мерки от страна на Москва и прекратяване на зърнената сделка, предаде БТА.

Идеята на страните от Г-7 за цялостна забрана на износа на стоки към нашата страна естествено е прекрасна с това, че включва и съответно прекратяване на вноса на стоки от Русия в най-чувствителните за Г-7 категории. В този случай за тях това ще бъде край на зърнената сделка и много други неща, от които те се нуждаят, написа Медведев в "Телеграм".

Страните от Г-7 обмислят дали да бъде наложена почти пълна забрана на износа към Русия, съобщи японската агенция Киодо миналата седмица, като се позова на източници в правителството на Япония.


#Дмитрий Медведев #зърнена сделка #Г-7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"