Нелепо: Турски депутат предложи да свалят още един руски самолет, след като баскетболният Фенербахче падна от ЦСКА Москва

Нелепо: Турски депутат предложи да свалят още един руски самолет, след като баскетболният Фенербахче падна от ЦСКА Москва
БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Шамил Таяр предложи да бъде свален още един руски самолет. Той написа скандалното изказване в Туитър след поражението на истанбулския отбор Фенербахче от московския ЦСКА на финала на Евролигата по баскетбол, предаде ТАСС.

Депутатът, който говори пред ТАСС, посочи, че на мача на Фенербахче и ЦСКА съдията е демонстрирал пристрастност, която е повлияла на резултатите на играта.

И какво - сега трябва да се планира свалянето на още един руски самолет, написа Таяр в Туитър след поражението на истанбулския отбор (руският тим победи Фенербахче със 101:96).

Коментарът предизвика лавина от негативни отзиви в социалната мрежа. Редица потребители реагираха остро на думите на депутата, други посочиха, че след инцидента със сваления руски бомбардировач Су-24 Турция е загубила много туристи.

По-късно Шамил Таяр нарече "шега" предложението си за сваляне на още един руски самолет, предаде ТАСС. Думите ми в Туитър бяха шега, за да се разведри атмосферата, "покая" се Таяр.

Отношенията между Москва и Анкара се влошиха, след като на 24 ноември турски изтребители свалиха бомбардировача Су-24. Според Анкара самолетът е нарушил турското въздушно пространство, но министерството на отбраната на Русия твърди, че руският самолет се е намирал на сирийска територия и че не е имало нарушаване на въздушното пространство на Турция.

#туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници