Бургас и Варна ще се съревновават за Агенцията по рибарство

Бургас и Варна ще се съревновават за Агенцията по рибарство
Първоначалната идея беше ИАРА да бъде преместена във Варна. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) да бъде преместена в Бургас, настояват от ръководството на Областната управа в града и кметовете на 6-те общини по Южното Черноморие в мотивирано предложение до премиера Бойко Борисов.

Първоначалната идея беше ИАРА да бъде преместена във Варна. От Областната управа в Бургас обаче вече са подготвили сграда за администрацията на агенцията, предаде БНР.

Според областния управител Константин Гребенаров за преместването на агенцията в Бургас има основателни и логични причини.

Сред аргументите в подкрепа на предложението той изтъкна, че 70% от улова на риба се установява на територията на Бургаска област, че по-голяма част от рибопреработвателните предприятия също са в областта, както и че по-голямата част от рибарската флотилия също е регистрирана на територията на Бургаска област.

„По този начин ще спестим разкарване на съответните специалисти и рибари, когато са им необходими разрешителни и удостоверения, които съпътстват тази дейност“, обясни Гребенаров.

#Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури #ИАРА #Бургас #Варна #Константин Гребенаров #областен управител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници