Google се чуди дали да глътне Yahoo!

Google се чуди дали да глътне Yahoo!
Снимка: архив
A A+ A++ A

Глобалният интернет гигант „Гугъл“ обмисля сделка за закупуването на основния бизнес на главния си конкурент – компанията „Яху“.

От „Гугъл“ са водили разговори с две частни инвестиционни компании с цел финансиране на сделката, съобщава „Уолстрийт джърнъл“, като цитира свои източници.

Компанията „Гугъл“ обаче все още не е взела окончателно решение дали да се насочи към закупуването на интернет търсачката на „Яху“, според източниците на вестника, които подчертават, че е много вероятно сделката да не се състои.

„Гугъл“ и потенциалните му инвестиционни партньори все още не са изготвили предложение въпреки водените разговори; не е ясно кои са инвестиционните компании, които биха подкрепили „Гугъл“ в сделката за „Яху“.

Потенциална сделка между двете най-големи интернет компании със сигурност ще доведе до антитръстови проверки, отбелязват наблюдатели.

„Уолстрийт джърнъл“ също така съобщава и информация от свои източници, че „Гугъл“ се интересува от продажба на реклама през сайтовете на „Яху“.

Други източници посочват, че „Майкрософт“ също обмисля частично участие в сделка за „Яху“ от страна на инвестиционна компания.

По всеобщо мнение „Яху“ се намира в безпорядък, след като компанията уволни изпълнителния си директор Каръл Барц в началото на септември.

#Google #Yahoo! #Гугъл #Яху #търсачка #Майкрософт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"