Борисов освободи още трима зам.-министри от АБВ и четирима областни управители

Борисов освободи още трима зам.-министри от АБВ и четирима областни управители
БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов освободи от длъжност трима заместник-министри на труда и социалната политика – Гълъб Донев, Николай Николов и Лазар Лазаров.

От правителствената информационна служба съобщиха още, че от заеманите постове са освободени и заместник областните управители на Пловдив – Владимир Маринов, на Търговище – Йорданка Георгиева, на Перник – Илинка Никифорова, на Плевен – Красимир Иванов.

След като във вторник вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин стана четвъртият разделил се с кабинета "Борисов 2", срядата премина под знака на назначения и освобождаване от длъжност на представители на различни етажи на властта. Калфин все пак се яви на последното си министерско заседание, на което Борисов коментира: "Животът е такъв - разделяме се като приятели, като колеги".

Час по-късно министърът в оставка даде специална пресконференция, на която обяви мотивите да подаде оставка: "Крайното решение за излизане от управлението е на базата на година и половина опит и критики, свързани със забавянето и незапочването на реформи от правителството, включително и за външната политика и сигурността, както и заради водената икономическа политика на страната. Излизането обаче е най-вече заради липсата на целенасоченост в преструктурирането на икономиката на страната, плана Юнкер, а също и набирането на повече инвестиции. Друга част от мотивите е трудната комуникация, която така и не се е осъществила през това време", коментира той.

Калфин посочи, че много пъти са били изправяни в НС пред решения, които са взети в последния момент. Добър пример за това е Изборният кодекс, които е приет в безобразен вид и после се налага да бъде поправян.

Оставките през деня заваляха още от 8:35 часа. Първата бе на заместник-областният управител на Русе Явор Янчев, който е от квотата на АБВ. От заеманите постове бяха освободени и заместник областните управители на Велико Търново Николай Петров, на Монтана Петър Петров и на Софийска област Емил Атанасов. След това Борисов освободи от длъжност заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов. Заместник-министърът на младежта и спорта Нина Найденова, която е от квотата на АБВ, също се раздели с поста си.

#Борисов #зам.-министри #Областни управители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници