Тотю Младенов отрече да е канен за социален министър

Тотю Младенов отрече да е канен за социален министър
БГНЕС
A A+ A++ A

Две имена се коментират в политическите среди като варианти за социален министър след оставката на Ивайло Калфин - съветникът на премиера борисов по социалните въпроси и бивш министър на същото ведомство Тотю Младенов и настоястоящият вицепремиер по европейските фондове Томислав Дончев. Младенов обаче категорично отрече да е имало разговори с него по тази тема. Вицепремиерът Дончев засега очевидно предпочита да не говори по въпроса.

"Не сме говорили на тази тема, а и аз гледам да си изпълнявам моите задължения. Що се отнася до създалата се ситуация, мисля, че министър-председателят с ПП ГЕРБ и с управляващото мнозинство ще изберат най-подходящия човек за тази длъжност в най-скоро време", каза Тотю Младенов, цитиран от БТА. Той добави, че не е мислил дали би приел подобно предложение, тъй като всичко е станало много бързо.

По думите му не е толкова важно кой ще бъде министър, важно е да се продължат политиките в тази област. "Има още какво да се прави в социалната сфера - още по-добър диалог със социалните партньори, със синдикатите, с работодателите. Има добри практики, които се създадоха и по времето на вицепремиера Калфин. Те трябва да бъдат продължени и доразвити, защото са много важни сектори - и заетостта, и социалното включване, и интеграцията на дечицата с увреждане, интеграцията на хората с увреждане, на ромите и малцинствените групи; индустрията и бизнесът искат дуалното обучение, професионалната квалификация и естествено как могат да растат по-добре доходите във всички сфери", каза още Младенов. Той посочи, че за всичко това трябва много добър диалог с индустриалните структури на синдикатите и на бизнеса и според него това, което се е правело досега, ще продължи оттук нататък.

По думите му Ивайло Калфин е направил доста, потрудил се е, имал е добър диалог с цялото правителство, с парламента, със социалните партньори.

Младенов каза още, че в момента имаме стабилно правителство и в интерес на държавата никой няма нужда от предсрочни избори. Трябва да има стабилност, увереност в хората, в бизнеса, за да вървят нещата напред. В тази тежка ситуация, в която се намира светът, Европа, в региона на България, около България, мисля, че най-разумното е да се постигне съгласие. Министър-председателят и управляващата коалиция в парламента правят това", заяви Тотю Младенов.

#Тотю Младенов #социален министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници