Лавров: Не смятам, че някой ще започне сухопътна операция в Сирия, докато там са Въздушно-космическите сили на Русия

Лавров: Не смятам, че някой ще започне сухопътна операция в Сирия, докато там са Въздушно-космическите сили на Русия
БГНЕС
A A+ A++ A

Руските власти се съмняват, че някой ще се реши да провежда сухопътна операция в Сирия при присъствието там на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия, каза в интервю за РИА Новости министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

„Аз не смятам, че някой ще се реши да играе опасни игрички, имайки предвид, че там се намират Въздушно-космическите сили на Русия, и да провежда някакви провокации“, каза Лавров в отговор на въпрос относно опасността Турция или Саудитска Арабия да поискат да започнат сухопътна операция в Сирия.

„В случай на необходимост Турция може да разположи сухопътна войска в Сирия”, заяви по-рано днес турският премиер Ахмет Давутоглу в интервю за телевизионния канал "Ал Джазира". "Ако е необходимо, ние ще изпратим сухопътни войски. Готови сме да предприемем всички мерки за защита както вътре в Турция, така й отвъд границите й”, обяви премиерът.

Той не изключи изпращането на войски в Сирия като едностранна стъпка, но подчерта, че Анкара „предпочита да действа в рамките на международните споразумения”.

#Лавров #Давутоглу

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници