Плевнелиев щастлив от Закона за отнемане на незаконно имущество

Плевнелиев щастлив от Закона за отнемане на незаконно имущество
Убеден съм, че България е на прав път и това ще бъде оценено от Брюксел, заяви Росен Плевнелиев по повод новия закон. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев одобрява новоприетия Закон за отнемане на незаконно придобито имущество.

По време на посещението си в Рибново държавният глава сподели, че приветства политическата воля на правителството и парламента да приемат този закон, съобщиха от прессекретариата на президента.

„По-важно е обаче този закон да доведе до създаването на реално функциониращи механизми, до създаването на комисия, която да може професионално и компетентно да си свърши работата. Убеден съм, че България е на прав път и това ще бъде оценено от Брюксел," заяви Росен Плевнелиев.

Президентът каза още, че е важно административната децентрализацията в България да се случи, но тя трябва да бъде част от ясна държавническа концепция.

„Министерствата трябва да останат в София, просто защото е необходима бърза координация на ниво министри и заместник-министри в държавата," коментира Росен Плевнелиев.

Според президента агенциите към министерствата могат да бъдат позиционирани на територията на страната там, където има смисъл.

#Росен Плевнелиев #Рибново #президент #Закон за отнемане на незаконно придобито имущество #децентрализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници