Проф. Константинов: Голяма част от поправките в Изборния кодекс ще отпаднат! Премиерът ги е викнал днес, за да им набива канчетата

Проф. Константинов: Голяма част от поправките в Изборния кодекс ще отпаднат! Премиерът ги е викнал днес, за да им набива канчетата
БГНЕС
A A+ A++ A

Квадратчето „гласувам против всички“ е насочено срещу малките партии. Ако то бъде прието, ще отпаднат партии като Атака, АБВ и дори Патриотичен фронт. Това коментира в сутрешния блок на радио Фокус проф. Михаил Константинов, математик и изборен експерт.

„Даже не бих се изненадал, ако отпадне и Реформаторския блок и ще получим един три-партиен кабинет“, прогнозира още експертът. Той уточни, че наличието на район „чужбина“ няма да промени изборния резултат и според него е било грешка, че не се е приел този район, коментира още експертът.

Проф. Константинов коментира още, че задължителното гласуване, трябва да бъде по-скоро поощрително за хората, които упражняват гражданския си дълг. Според него голяма част от поправките в Изборния кодекс ще отпаднат.

„Действително много от нещата, които се приеха, са спорни. „Поправките в Изборния кодекс постигнаха ефекта „много шум за нищо“. Аз предполагам, че по-голяма част от глупостите ще отпаднат. Не напразно премиерът ги е викнал днес, за да им набива канчетата на главите и малко да ги усмири“, коментира още експертът.

„Не виждам защо Конституционния съд да се намесва, тъй като повечето от промените не са противоконституционни, но са просто откровено глупави“, коментира още професор Константинов. Той изрази надежда, че приетите промени в Изборния кодекс в крайна сметка ще бъдат за добро и няма да предизвикват обществено напрежение.

#Проф. Константинов #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници