Барак Обама: ЕС умножава величието на Великобритания

Барак Обама: ЕС умножава величието на Великобритания
A A+ A++ A

Европейският съюз умножава влиянието на Великобритания в света, заяви президентът на САЩ Барак Обама.

Разбирам, че е имало твърде много разговори и спорове относно момента на моята визита. Признавам – искам лично да поздравя кралицата за рождения ѝ ден. Но аз разбирам, че тук се води ожесточена кампания. В моята страна става почти същото. И в крайна сметка въпросът трябва ли Великобритания да остане в ЕС или не е въпрос, на който трябва да отговорят британските граждани, подчертава той.

И докато гражданите на Великобритания се ползват от предимствата в своите взаимоотношения с ЕС, трябва да се гордеете с това, че ЕС е помогнат да бъдат разпространени британските ценности и обичаи – демокрацията, върховенството на закона, отворените пазари – на континента и неговата периферия.

ЕС не намалява влиянието на Великобритания, а го увеличава. Силна Европа не е заплаха за глобалното лидерство на Великобритания , тя засилва глобалното лидерство на Великобритания. САЩ виждат как вашият влиятелен глас гарантира важната роля на Европа в света, позволява да се запази откритостта на ЕС и връзката със съюзниците от другата страна на Атлантическия океан. САЩ и светът се нуждаят вашето влияние да се запази, включително в Европа, отбелязва американският лидер.

#Великобритания #САЩ #Барак Обама #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници