Борисов към корумпираните в ГЕРБ: Ако докопам някого от вас, милост няма

Борисов към  корумпираните в ГЕРБ: Ако докопам някого от вас, милост няма
БГНЕС
A A+ A++ A


Министър председателят Бойко Борисов обяви пълна нетърпимост към формите на корупция и заяви, че ще бъде безкомпромисен към всеки, който злоупотребява с власт и положение, без значение дали е член на ГЕРБ.

"Най-силното ни място е в чистотата на ГЕРБ. Затова съм ви събрал, защото всеки от вас носи партийна отговорност. Всяка организация трябва да бъде кристалночиста в борбата с корупцията. Вие прекрасно си знаете по места, какво обществото не би приело“, заяви Борисов пред представителите на Националната среща на ГЕРБ, на която участват депутати, министри и представители на местната власт.

„Ако докопам някого от вас, милост няма. Пощада за никой няма да има. Искам да го знаете... Подготвил съм доста изненади. Искам да ви предупредя много внимавайте. Българинът е такъв, само малко съмнение да се появи и сме приключили. Колко партии си заминаха“, заяви още Борисов.

Той предупреди своите съпартийци да очакват големи атаки. Нямам претенции, че в тази зала всички сте чисти и няма корумпиран човек. Но всеки трябва да си понесе отговорността. Капка на съмнение да има, прекратявайте, излизайте и говорете пред обществеността", каза премиерът. "Нямам тайна пред българския народ. Ние сме партия на народа“, подчерта Борисов и добави: народът ни е избрал, той ни взе от никъде и напълни тази зала с длъжности.

Премиерът заяви, че ГЕРБ работи в трудна обстановка в парламента: "Всеки иска да си направи своята политика на гърба на ГЕРБ". "ГЕРБ го направихме, ГЕРБ успя само защото бе честен с хората. Всеки ден показваме на хората, какво сме направили. Благодаря на всички, които всеки ден стоят зад Москов, Ненчев и Румяна", каза Борисов. „Надявам се да сте чули и доброто и лошото. Не си мислете, че съм ви се карал. Запомнете едно: ГЕРБ може да бъде свален само от ГЕРБ. А това може да стане само, ако не сте си взели бележка“, категоричен е министър-председателят.

Всяка организация трябва да бъде толкова кристална в борбата с корупцията, че темата не трябва да се повдига изобщо пред мен. Няма да се вкарвате в "ама другите партии ви помолили. Не", каза Бойко Борисов за линията на структурите по места, в парламента, в изпълнителната власт. Кой застана зад нас за караваните и палатките - никой, когато се бием срещу контрабандистите - никой не ни помогна, напротив, ходят и се пазарят с контрабандистите да ни свалят, посочи премиерът и подчерта, че тази година се очаква да бъдат събрани около 3 млрд. лв. от битката с контрабандата.  


„Предупреждавам ви: внимавайте и правете така, както пише в книгите, по закон“. „Събираме повече пари, повече харчим. Така че бавно, внимателно се прибирайте по родните места и едно на ум да имате. Благодаря на всички за днешното участие. Господ да е с вас, защото на други не мога да разчитам“, завърши своята реч премиерът Бойко Борисов.

Пред форума той говори и за предстоящите президентски избори като подчерта някои нелогични според него моменти - ГЕРБ издига кандидат, плаща му кампанията, а след това, когато бъде избран, той трябва да се разграничи от политическата сила.

"Ако първата му работа е да се разграничи от нас от партията, която го е издигнала, тогава трябва да се намери друг начин за издигане, защо ще се блъскаме", заяви министър-председателят.

“Не мога да разбере защо ни питат кого ще издигнем, като на другия ден той се разграничава от нас и това се води най-голямото му предимство. Как ще се разграничи, като е един от нас”, попита Борисов. В тази връзка той е в голяма дилема как да постъпи.

 "Парламентарната група на ГЕРБ е стабилна, уверена във всички законодателни промени, които правим. Това е важна предпоставка за стабилността на страната", заяви председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов.

„Правителството е формирано от наши коалиционно партньори и министри от други политически сили. Но нито веднъж ГЕРБ не е работил срещу тях, а е подкрепял всяка една тяхна инициатива, защото знаехме, че така подкрепяме премиера Бойко Борисов. За съжаление не винаги получаваме такава подкрепа от коалиционните си партньори“, каза Цветанов.

Другият заместник на Борисов и столичен кмет Йорданка Фандъкова от своя страна защити увеличаването на цената на билета за градския транспорт в София.

 „Само преди няколко дни Столична община взе тежко е непопулярно решение да увеличи цената на билета в София. Ясно си даваме сметка, че единственият начин да покажем, че решението е било правилно като пуснем нови автобуси и изградим нови 12 км от метрото“, каза Фандъкова.

#Борисов #ГЕРБ #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници