Арестуваха актрисата Росарио Доусън на политически протест във Вашингтон

Арестуваха актрисата Росарио Доусън на политически протест във Вашингтон
БГНЕС
A A+ A++ A

Актрисата Росарио Доусън, която е огромен поддръжник на евентуалния кандидат за президент на САЩ Бърни Сандърс, е сред десетките арестувани по време на протест на хълма Капитолия във Вашингтон, пише "Гардиън".

Арестът на Доусън и други активисти от движението „Пролет на демокрацията” (Democracy Spring) идва след едноседмични техни акции. Популярната актриса е била задържана за кратка проверка и ще трябва да плати глоба от 50 долара. За провинението й не се предвижда съдебно производство. Така тя се превърна в един от над 800 арестувани в рамките на седящите акции на движението във Вашингтон.

По думите на Доусън полицията е отправила няколко предупреждения към нея преди да я арестува, защото униформените са били наясно от лошата публичност на такова действие. „Исках да съм солидарна с другите, които рискуват себе си, за да се обърне внимание на темата. Полицаите се отнесоха много добре с нас, направо чудесно. Казвам това, защото не е такъв случая при много други хора, като тези в движението „Черните животи са от значение”. Надявам се полицаите в цялата страна да вземат пример и да осъзнаят, че мирните протести трябва да бъдат третирани както днес”, заяви Доусън за ареста.

„Пролет за демокрацията” защитава позицията, че изборите в САЩ са доминирани от специалните интереси на привилигированите богати. Активистите искат Конгреса да премахне нормативни актове, които затрудняват гласуването на повече хора. Въпреки че резонира на някои от посланията на Сандърс и Доналд Тръмп, инициативата е безпартийна.

#Росарио Доусън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници