Меркел представи пакет от мерки за борба с тероризма и интегриране на бежанците

Меркел представи пакет от мерки за борба с тероризма и интегриране на бежанците
БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел представи днес договорен с коалиционните партньори пакет от мерки за борба с тероризма и за интегриране на бежанците в страната, като планът предвижда и създаване на 100 000 работни места за кандидати за убежище, предаде ДПА.

След маратонско нощно заседание, продължило до рано тази сутрин, представители на меркеловия Християндемократически съюз, на неговата сестринска партия Християнсоциален съюз и на левоориентираните социалдемократи одобриха 6-страничен документ, който трябва да стане основа на бъдещия закон за интеграцията.

Меркел нарече закона, който ще бъде внесен за одобрение в парламента на 24 май, като исторически. В него е предвидено да има списък от санкции срещу кандидати за убежище, които отказват да предприемат конкретни стъпки към интегриране в германското общество. Премиерите на 16-те германски провинции ще обсъдят предложения закон на среща следващата седмица.

ДПА припомня, че само през миналата година в Германия влязоха около 1 млн. бежанци, бягащи от войните и бедността в Близкия изток и Африка.

Планът за действие срещу тероризма включва отделянето на повече средства и ресурси за силите за сигурност в страната, както и нови рестрикции върху предплатените карти за мобилни телефони, които в миналото са били широко използвани от терористи при атаки в други части на света. Меркел и коалиционните партньори са се споразумели също за мерки, които да позволят на германските разузнавателни служби да разменят информация с колегите си от тайните служби в чужбина, най вече от Европа и НАТО.

Източник: БТА

#Меркел #борба с тероризма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници