Патриотичният фронт поиска от правителството спешни мерки срещу битовата престъпност

Патриотичният фронт поиска от правителството спешни мерки срещу битовата престъпност
БГНЕС
A A+ A++ A


Патриотичният фронт призова днес правителството да предприеме спешни мерки срещу битовата престъпност. Призоваваме правителството и Народното събрание към сериозен дебат по въпроса с битовата престъпност и спешни действия, заяви в пленарната зала зам.-председателят на парламента Красимир Каракачанов в декларация от името на ПГ на Патриотичния фронт.

Увеличаващата се по мащабите си и наглост битова престъпност поставя цяла България в робство и безнаказаност, каза Каракачанов. Статистиката е изпълнена със случаи на пребити, убити, изнасилени и малтретирани, ограбени и унизени български граждани, често на достолепна възраст, сами и безпомощни, посочи той. "Не се притеснявам да назова проблема - вилнееща циганска престъпност", заяви той и допълни, че колкото по-бързо се погледне истината в очите и се вземат мерки, толкова по-добре.

Според Каракачанов държавата не прави нищо, за да спре "гетоизацията" и допуска в гетата чувство за безнаказаност. Той припомни, че през юли 2015 г. ПФ е поставил срок на правителството за изпълнение на поетите ангажименти, свързани с битовата престъпност. Битовата етническа престъпност е проблем, по който предприетите към момента мерки нямат задоволителен ефект, посочи той, цитиран от БТА.

Правителството трябва още днес да предприеме следните мерки, за да не гледаме утре насълзените очи на нашите възрастни родители и съграждани, заяви Каракачанов. Според ПФ е нужно засилване на полицейското присъствие в малките населени места; ангажиране чрез програми за временна трудова заетост на бивши служители от полицията и армията за опазване на обществения ред; възстановяване на доброволните отряди на гражданите за помощ на органите на МВР. Други мерки според ПФ трябва да са разширяване на обхвата на неизбежната отбрана; завишаване на наказанията за престъпленията срещу възрастни хора и без пускане под гаранция на извършители; бързо производство от дежурни съдилища и въдворяване на извършителите в трудови лагери от закрит тип; премахване на т.нар. малозначително престъпление.

Никой не желае радикално да разреши този проблем, криейки се зад няколко оправдания - липса на средства за полицията и приказки за правата на човека, коментира Каракачанов и попита къде остават правата на жертвите. Това повече не може да продължава, завърши изказването си той.

#Патриотичен фронт #Каракачанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници